Dag 07- En bild på dina gummistövlar

I do not havez gummiztövelz. :'(

Dag 06- Vilken är din favorit-superhjälte, och varför?

Alla andra verkar välja någon person IRL, men palla de. SUPERHJÄLTAR FTW! Men hmm, Fantomen älskade jag när jag var liten så får välja han. :))

Helg

Halloj!

Hur har eran helg varit? Min har varit ganska så seg. Blir ju inte så mycket omväxling i livet här i byn. Umgås inte med så mycket folk här heller. Så ja, kolla film/serier, musik, nöta Starcraft 2 eller Unreal Tournament, skruva datorer eller läsa böcker. Blir lite segt ibland och denna helg kändes extra seg. Men jag ska inte klaga! Har hunnit funderat massa iallafall.
Nu till veckan så blir de kanske köpa bil igen. En Golf 2 denna gång med men en mycket fräschare, pedantiskt skött. Dock inte så stylad men kan ju fixa till den lite själv. Fick ju bra lön denna månad pga av att jag fick från flera olika jobb. Så kunde betala av pappa för förra bilen och ha pengar över för en ny.
Tyvärr så är jag färdig på jobbet där jag varit nu på tisdag. Så onsdag är jag arbetslös igen. Så de suger. Funderar ju på att skaffa eget boende och då kan de ju vara en fördel med jobb. Liiiiiten fördel... Några kompisar till mor och far har en stuga uppe i backen och dom ska flytta, är sjukt sugen på den. Men som sagt, måste ju ha en inkomst. Ska ta tag i de här och kolla runt så mycket jag kan efter något jobb, för mig spelar de ju ingen större roll vad det är.
Jobbar iallafall imorn och på tisdag. På onsdag morgon ska jag träffa någon "starta-eget-rådgivare" på Arbetsförmedlingen, så kan fråga hon om allt möjligt och få lite tips. Torsdag ska jag på någon vanlig träff på AF. har ju bestämt mig för de här med att starta eget iallafall, men de är ju något jag tänkt ha på sidan om annat jobb. Inget man kommer tjäna nå stora summor på.
Men nu blir de sängen, godnatt!
Johan Nyman

Dag 05- En bild från någonstans du har varit.

Barcelona!

Dag 04- En ovana som du önskar att du inte hade

Hmm ja jag retas ganska mycket, alltså inte mobbas men typ småretas och driver med folk. Kan bli lite för mycket ibland. Vill inte sluta men dra ner lite kanske haha. :)

Matt McKeen igen!

Så sjukt underbart grym!


Dag 03- En bild du tagit som du anser är ”konstnärlig”

Haha oj. Tar ju inte så mycket bilder jag. Men denna tog jag när jag var i Australien första gången. Tycker den är ganska snygg. :)


Dagens inköp

Blev en del inköp idag med. Har bestämt mig för att köra på de här med företag nu, eftersom jag har de hemifrån så blir de ju ingen direkt utgift så kan ju inte förlora så mycket på de. Kommer bli en rolig erfarenhet, kan ju hoppas de blir något av det.

Finns något som kallas ESD. Statisk elektricitet. Tex när man får en stöt, de är statisk elektricitet. En sån stöt kan förstöra en datorkomponent. Så när man lagar datorer så kan man behöva något för att skydda sig mot sådant, jag har aldrig använt de själv men om man nu ska starta ett datorservice företag så kan det ju vara bra. Så klickade ut mig på Kjell & Co och beställde hem en antistat matta och ett antistat-armband. Tog också hem ett trådlöst tangentbord med trackball på, blir perfekt när man har kopplat NAS/HTPC till tvn.

Tog också och tog mig ut på Inet och beställde hem en Netgear Prosafe GS108, en fin liten 1gbit switch. 8 portars. Blir perfekt till mitt lilla hemmanätverk. Tog även och tog hem lite nätverkskablar. Läste även på Sweclockers.com idag att dom börjat sälja sina musmattor så vart en sådan också!

Märkt att jag handlar mycket grejer haha. Så skönt med lön. Fick hem lite pengar från försäkringskassan också idag, så då överförde jag lite pengar åt mina systrar som hade de lite dåligt denna månad. Ja just, vart nå 50mm fläktar till mitt nyaste dator-projekt också. Och ett komplett Tiny Toons till NES, med kartong och hela alltet. Men nu tror jag att jag var färdig. BILDBOMB!







Älskar slides, grindes, rails!


Dag 02- Betydelsen av ditt bloggnamn.

Eh ja. J = Johan. Newman = Nyman.

Matt McKeen

Definitivt min favorit åkare. Sinnessjukt bra på street.


Skön killen!

Runt 1.50 kommer han igång. :)


Dag 01- Ett nytaget foto av dig och 10 intressanta fakta om dig själv

1. Jag håller på att starta eget företag.
2. Jag gick aldrig dagis eller förskola.
3. Min första bil hann jag äga i drygt en månad innan jag krockade.
4. Jag älskar att läsa böcker.
5. Jag är beroende av Tradera.
6. Jag får för mig att samla på saker i olika perioder.
7. Jag lärde mig inte simma förrän i 5an.
8. Detta är min fjärde blogg.
9. Jag har tagit bort min Facebook.
10. OCH DE ÄR SÅ SKÖNT!

Tog denna idag påväg till jobbet, klär mig nu mera som en självmordsbombare. :)))


Lista

Är lite uttråkad och blir ju inte skrivet så mycket här så tänkte prova på att göra en lista som många andra gör. :)

Dag 01-  Ett nytaget foto av dig och 10 intressanta fakta om dig själv.
Dag 02- Betydelsen av ditt bloggnamn.
Dag 03- En bild du tagit som du anser är ”konstnärlig”
Dag 04- En ovana som du önskar att du inte hade
Dag 05- En bild från någonstans du har varit.
Dag 06- Vilken är din favorit-superhjälte, och varför?
Dag 07-  En bild på dina gummistövlar
Dag 08- Korta små mål för denna månaden, och varför?
Dag 09- Något du varit stolt över de senaste dagarna.
Dag 10- Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen eller arg.
Dag 11- Mitt första julminne.
Dag 12- När och varför började du blogga?
Dag 13- En bild hemifrån
Dag 14- En bild på dig och din familj
Dag 15 Sätt din mp3/ipod/annan musikspelare på shuffle, skriv ner de första 10 sångerna och vad dessa betyder för dig.
Dag 16- En till bild på dig själv.
Dag 17- Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför.
Dag 18- Min garderob
Dag 19- Smeknamn du har, och varför du har dom.
Dag 20- Min favoritbok
Dag 21- En bild på något som gör dig lycklig.
Dag 22- Vad gör dig annorlunda ifrån alla andra?
Dag 23- Någonting jag vill ha
Dag 24- Favoritrecept
Dag 25- Vad kan man hitta i din väska?
Dag 26- Din favorittid på året.
Dag 27- Varför gör du denna 30-dagars utmaning?
Dag 28- En bild på dig från förra året, och en från iår. Hur har du förändrats sen dess?
Dag 29- Vad har du lärt dig denna månaden?
Dag 30- Din favoritsång.

Twitter och Instagram

Blir ju inte att jag skriver här så jätteofta. Det gör jag dock hela dagarna på Twitter. Så klicka gärna in dig där och följ mig. För er med iPhones så finns jag även på Instagram @ C4B12. Instagram är en väldigt trevlig fotoapp där man kan dela med sig av bilder och lägga på olika effekter. Kommer till Android snart med.

Inköp

Har blivit lite inköp på slutet. Har börjat sälja massa grejer på Tradera, samtidigt som jag alltid har köpt lite grejer då och då. Sålt undan alla TV-spel förutom mitt kära Nintendo 8-bitars. Där utökar jag istället. I måndags fick jag till exempel hem Super Mario Bros 3, Chessmaster, Faxanadu, Castlevania 2 Simons Quest och DR Mario.

Lite annat som är på gång är lite datorgrejer. Tex "testbänken" som jag la upp i förra inlägget. Blev även sugen igår på att bygga om min gamla EeePC 900 lite, så tog och beställde mig en special ssd från USA.

Idag fick jag även min andra lön, från posten. Så har nu betalt färdigt bilen, grymt skönt. Firade genom att beställa hem en ny snowboard. Den jag har nu är min brors gamla så den är väldigt sliten. Så nu vart de en Burton Bullet 160cm, Burton Freestyle bindningar och sen köpte jag även ett par nya rejäla kombi handskar. Sjukt sugen på att få hem den och kötta.








Coolermaster Test bench

Glömde visa mitt nyaste inköp, blir perfekt till företaget om de nu blir av. Det är en "testbänk" för datorer, perfekt om man ska felsöka osv.


Chickapow!

Hallå där!

Har ni haft en bra helg?

Min har varit ganska seg, de är inte så roligt ändå att vara ensam hemma som man kanske tror. Har mest blivit att man legat vid datorn. Kollade i alla fall Pitch Black i fredags, sjukt bra film. Lätt Vin Diesels bästa. Den är ju ganska mörk och de gillar jag. Men sen har de blivit en hel del kollat på ESL.tv. De var Intel Extreme Masters i helgen, en datorspels turnering i Kiev. Så jag satt och kollade både lite Starcraft 2 och CS 1.6 matcher. Alltid ett fungerande tidsfördriv.

Idag var de tillbaka på jobbet, börjar snart vara färdig med inventeringen iallafall. Så efter de så blir de nog inte så mycket jobb. Men har ju funderat länge på de här med att starta eget och idag var jag på Arbetsförmedlingen för en snabb träff om de. Vart bokad till någon starta eget rådgivare. Fick också veta att jag inte kan söka bidrag förrän jag är 20. Vet dock inte om jag vill vänta tills dess, inte förrän i november ju! Men går väl på en träff med den där rådgivaren så kör jag nog igång efter de. Har suttit och läst runt en hel del idag och börjat göra en affärsplan, kan ju vara bra att planera lite nu innan.

Förresten så fick jag en av fyra löner idag, de satt fint. Dock gick den till de jag lånat för Golfen. Så ja de är väl inte så roligt men samtidigt skönt att betala färdigt de. Så man kan börja om med en ny bil. Saknar de otroligt mycket, en grym frihet är det ju.

När jag kom hem från jobbet idag så väntade något av de godaste som finns, palt. Så sjukt underbart grymt mäktigt gott. De bästa med palt är att dagen efter får man äta stekt palt. Tror ganska många är "anti-palt". Men om man aldrig smakat de så kan jag förstå de inte är så inbjudande, ser ju inte så värst gott ut, men de är de!

Känner att jag hoppar mellan allt möjligt nu haha. Men palla göra flera inlägg, kvällen har bestått av felsökning av mitt egna lilla nätverk här uppe på rummet. Har ju dragit igång min NAS/HTPC nu och vill kunna dela ut allt hårddiskutrymme på den. Men tror de börjat lösa sig nu. Men nu är jag trött och de är ju jobb som gäller imorgon så sängen nästa!

Godnatt
Johan Nyman

Somewhere over the rainbow

Halloj!

Jag har börjat fundera på att starta eget. Har funderat på de ett bra tag. Får nästan in någon dator varje vecka som jag ska laga eller bygga ihop en dator åt någon. Så varför inte starta ett företag? De är nog en bra erfarenhet att prova på de med. Kommer ju inte ha något stort utan bara ha de hemma eller hur man ska säga. Ingen lokal = inga egentliga utgifter. Lär ju vara någon slags registreringsavgift osv men tänkte gå och höra på Arbetsförmedlingen imorgon om man kan få hjälp eller bidrag. Skulle ju varit roligt att ha detta på sidan om något annat jobb, skaffa sig kontaktnät och bara göra sånt jag tycker är kul, laga och bygga datorer.

Imorgon åker mor och far upp till syrran i Skellefteå, så blir ensam några dagar. Ganska tråkigt egentligen, umgås ju inte med någon här i Hammarstrand så blir ju bara ännu mer ensamt nu. Men de är Intel Extreme Masters i Kiev i helgen så kommer nog bli en hel del Starcraft 2 tittande. White-Ra och Naniwa i samma grupp, kommer bli epic!

Mina mål för detta år går de väl både bra och dåligt med. Träningen går riktigt bra, inte missat ett enda pass än, eller jo men då körde jag dubbelt dagen efter. Glutenfria kosten går de väl lite sådär med, så svårt att inte slänga i sig en bulle eller pizza ibland. Men ska försöka bli bättre. Värst är de väl med att dra ner på Coca-Colan. Går ju inte alls. Vet inte hur man ska göra liksom?

Men imorgon är de jobb så nu blir de köra ett träningspass sen sängen.

Godnatt
Johan Nyman





Lycka

Det kom ett paket idag, innehållande denna:





LYCKA!!! Samlingsutgåva av Matrix, alla filmer och Animatrix sen 6 skivor till med extragrejer. Även denna Neo "docka". Underbart.



Nu är DVD hyllan full igen. Mera hyllor!!!

Ajfån skal

Fick mina nya skal till telefonen idag, I löv em!




Wehå

Halloj

Idag är jag trött, körde slut på mig rejält i fredags på innebandyn och idag har jag åkt i backen så mina ben är seg, jag är seg. Har blivit slappdag sen dess, fixat massa med datorerna. Installerat om alla dom tre som jag använder, main datorn, laptopen och NASen. Så nu är dom pigg och fräsch. Så skönt med ca 5TB mera utrymme nu, håller på att skicka över allting nu. Så blir de lite ledigt på vanliga datorn igen.

Sålde lite mera grejer på Tradera ikväll med, hoppas man får betalt denna gång, av dom tre tv-spels auktionerna jag hade så var de bara en av dom som betalde, visst har ju inte skickat grejerna till dom andra men åker ju på säljavgift från Tradera på något jag inte fått betalt för. Så ska lägga ut dom igen sen, Nintendo 64 och Sega Master System 2.

Imorgon är de måndag och de betyder jobb, så ska fixa färdigt med laptopen sen ska dom andra få stå och tugga och överföra filer, tur man har 1gbit kabel.




Godnatt
Johan Nyman

Bad habit

Eyyo!

Dagen har varit luuuuuugn! Sov ut rejält sen har jag städat undan lite, läst färdigt boken Geim, börjat läsa Metro 2033, byggt lite dator, rensat lite dator, ghostat dator, tränat, ätit godaste wokgrytan, ätit godaste efterrätten = gino.

NU = SÄNG!

Cut cut

Tju!

Klippte mig sjelv idag. Känner mig jettec00l.

BEFORE!!!


AFTER!!!!!


Vet att jag är sjukt snygg!!!!!

DAGENS OUTFIT!!!



Dom som inte förstår ironin får väl bara fortsätta vara korkad...

Coca-Cola väst

Btw här är den otroligt fula men lite roliga Coca-Cola västen jag köpte på tradera haha!


Nacke!

Halloj!

Blivit jobb idag med och de är skönt. Vill jobba så mycket som möjligt så jag kan betala färdigt bilen jag har krockat och sålt. Sååå kul. :))))))

Var på sjukstugan idag en sväng för att kolla nacken lite, har haft ont efter krocken. Var nog den segaste läkare jag träffat. Han kände lite, sen sa han bara "Ja de verkar ju ha gått bra". De upprepade han kanske 6-7 gånger så tillslut så tacka jag bara för mig och gick. Är så less på sjukhus och läkare. Har inte haft någon positiv erfarenhet av läkare. Så där, nu har jag fått klaga färdigt.

Nu på kvällen så har jag kollat lite GSL (Global Starcraft League). Ganska trött och jobbar imorgon igen så nu blir de träna sen sängen.

Godnatt!
Johan Nyman

Tradera

Heja!

Jag har helt fastnat på tradera. Köper säljer köper säljer. Lyckats fynda en hel del och får sålt massa tvspel och datorer på samma gång. Idag tex så köpte jag något otroligt fult, men samtidigt så är den så mycket "jag" den bara kan bli. En väst med cocacola motiv. Köpte den för 50kr, kommer nog aldrig ha på mig den men kunde inte låta bli. Precis nyss så vann jag också en Matrix box. Samlarutgåva. Härligt härligt.

Imorgon blir de jobb igen. Sen klockan 2 så ska jag på sjukstugan för att kolla upp nacken efter krocken. Har ont nästan hela tiden. Men sova nu!

Godnatt
Johan Nyman


Lekang

Försov mig imorse så nu är hela dagen förstörd. Känner mig seg och borta, mer än vanligt.


Mål

Hallå.
Nyårslöften tycker jag är fjask, aldrig någon som håller dom ändå. Jag tycker de är bättre att sätta upp mål. De har jag faktiskt gjort.

1. Börja äta glutenfritt igen.
2. Börja träna
3. Dra ner lite på Coca-Cola (går Inge bra)

Så får se hur de går, sista kommer ju vara svårast. För vill inte dra ner på cola och all dessa chips. Men kan nog vara bra.

Imorgon är de jobb igen så nu blir de sova.

Godnatt
Johan Nyman


Ny bil

Fick just reda på att de blir ny bil men inte förrän 1 mars. Otroligt snällt av säljaren att hålla den tills dess. Då hinner jag betala färdigt allt annat. Så de är skönt. De är en Golf 2 det med, en vit. Ser ju helt original ut men de går nog att lösa. ;)


Work work

Tillbaka på jobbet igen. Iofs har jag jobbat hela helgen redan. Kallt var de nu, 21 minus och har 2.5km till jobbet och ingen bil. Wiho!


Bil

Halloj!

Nu är bilen borta! En som kom och köpte vraket imorse. Skulle ta motorn och lite sånt och sen skrota den, tyckte de mest var skönt att få bort den. Har en ny Golf II på g. Ska höra lite imorgon, får se vad som händer. De är ju sån otrolig frihet med bil, bara kunna åka iväg när man vill och hitta på något. Så ja, vill gärna ha en nu. Samtidigt så är jag fortfarande skyldig på den första. Dock sa pappa att jag fick låna om jag ville, men jag hatar att låna pengar. Säljer lite allt möjligt på tradera just nu och försöker få tag på så mycket jobb som möjligt, så får se vad som händer på bilfronten.

På datorfronten händer de inte så mycket nu för tiden, har fixat lite med EeePC'n, installerat om och provar lite olika OS osv. Cold Winter ska jag installera om och ghosta hade jag tänkt. Så då är de bara NASen kvar och där ska jag ta och börja installera W7 och fixa lite.

Men nu ska jag kolla färdigt på MC vs Sound, Starcraft 2 final. Jobb imorgon.

Seeya!
Johan Nyman

Golf

Idag kom en kompis kompis förbi och kollade på bilen. Kanske ska köpa motor och låda. Så behåller jag kanske lite andra delar för framtida golf. Har ju en ny på gång. Fast ska ju betala färdigt denna också. :/


Wehå

Idag vart de en hel del snöbräda åkning. Riktigt skönt där de inte var pistat, offpist i mitt hjärta!

Snowboard

Hallå!

Blev lite jobb idag med, har gått ganska bra. Trött nu dock, men nu har jag gjort helg. Så imorgon blir de åka upp till backen hade jag tänkt. Fredag vet jag inte, kanske börja riva bilen lite. Lördag och söndag blir de dock jobb på ICA. Men nu tänkte jag slagga så man orkar köra lite bräda imorgon.

Godnatt
Johan Nyman

Coca-Cola

Hejsan
Tillbaka med inventering nu. Sitter och söker upp priser på alla artiklar nu. Blir så sjukt trött när jag sitter. Så kommer han jag jobbar åt in med ett 10 pack cola. SAVES THE DAY!


Gjensidige

Hejsan!

Idag har jag jobbat som sagt, på Entreprenadtillbehör. En liten affär med verktyg och lite allt möjligt, olja och filter till skogsmaskiner osv. Han som jag körde in i igår kom förbi också så skrev vi massa försäkringspapper. Dock var de ju mitt fel så kommer väl åka på att betala självrisken på 2000kr iallafall. Trevligt!

Fredag är ju röd dag så då tänkte jag kolla lite på bilen, se hur de egentligen ser ut. Kanske kommer förbi en som var lite intresserad av att köpa den, annars så plockar jag de jag vill ha och skrotar.

Har precis sett på Rounders, grymt bra film för övrigt. Matt Damon, en av mina favoritskådisar. Se den om ni inte gjort de.

Nu blir de sängen för moi!

Godnatt
Johan Nyman

Computador

Hallå där!

Har uppdaterat mina byggloggar både på Sweclockers och Bit-Tech. Länkar här:

http://www.sweclockers.com/forum/5-modifikationer-och-egna-konstruktioner/1037799-nas-htpc-projekt/
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=219200&page=4

Lurre

Hemma på lunch nu, lite mat och ett avsnitt 2 and a half men!


I would walk 500 miles!

Hej!
Tillbaka på jobbet nu. Hjälper en som har en affär med verktyg och lite allt möjligt att inventera. Allt jobb är bra nu, jobba, spara, betala färdigt bilen.

Fick gå hit idag också, inte så farligt långt dock. Men man blir lat med bil. Så kommer han jag körde in i hit så ska vi skriva massa papper. Wehå. Men nu ska jag fortsätta inventera.


2012

Halloj!

Ja nu är de ett nytt år, 2012. Igår så satt jag och funderade, hoppades att de här skulle bli ett bra år. Kanske få börja om lite och så vidare. Idag kom nedslaget, ingen bra början på året. Var på väg hem från jobbet, puttrar på i min Golf II, snöblandat regn, en bil framför mig bromsar, jag bromsar men glider bara rakt in i baken på han. Tyvärr är de ju inte 20cm tjock pansarplåt på min Golf som de var på hans Volvo vilket resulterar i att min front blev rejält ihoptryckt, medans han fick någon liten skråma. Dock klagar jag inte på han, var ju mitt eget fel. Dock kan jag inte säga att inte är less, för de är jag, väldigt mycket. Är liksom inget att göra åt bilen, får väl försöka sälja eller plocka de jag vill ha och sen skeppa iväg till nån skrot. Surt är de hur som helst, men man lär sig väl något, förhoppningsvis.

Dock har jag två saker jag vill försöka komma igång med nu detta nya år, alltså detta är inget nyårslöfte eller så, vill bara komma igång med att träna och att äta riktigt, glutenfritt alltså. Kanske dra ner en aning på Coca-Colan också, även fast jag egentligen inte alls vill. Kan dock nog vara bra.

Imorgon blir de jobba igen, inventering. Kommer ta på mig så mycket jobb jag bara kan nu och försöka sälja lite datorer och tv-spel så jag kan betala av dom skulder jag har på bilen jag inte kan använda. Visst låter de roligt?

Godnatt
Johan Nyman

RSS 2.0