Storsjöyran

Hallå!

Kom nyss hem från tidningssträckan. Jag är peppppp! Ikväll blir de yran och The Sounds och Slagsmålsklubben!!!

Tittade lite på dom andra dagarna vilka som spela, och nu när jag tittade lite närmare så märkte jag att de var ju faktiskt en del man velat sett dom andra dagarna. Men jag jobbar ju så de går ju inte ändå. Adrian Lux. Rebecca & Fiona, Henrik Berggren, All Electric, Maggio, Håkan, Lisa Miskovsky. Men de får bli en annan gång, man kan inte hinna med allt.

Men jag tycker verkligen alla ska gå på Henrik Berggren. Han är sångaren från Broder Daniel som inte finns längre (Håkan Hellström var trummis där innan han vart soloartist). Hur som helst så ska han köra akustisk konsert med låtar från BD. Skulle jag gärna velat sett, gå på de! Lyssna på hans otroligt bra texter.

Ses ikväll! :)

Trästocksfestivalen

Hallå!

Är hemma från Skellefteå och Trästocksfestivalen nu. Eller ja jag kom hem i söndags. Var härligt där uppe, roligt att träffa syrran och lyssna musik. Själva festivalen var både bra och dålig måste jag säga. På fredagen var de helt underbart väder men artisterna vart jag lite besviken på. Dom jag kollade på var Säkert!, Kapten Röd, Sahara Hotnights och Sparzanza. Sahara var dom jag sett fram emot men tyckte dom gjorde ganska dåligt ifrån sig, ganska tråkiga på scen. Säkert! och Kapten Röd var inte min stil alls, Sparzanza dock var väl dom som jag tyckte var bäst på fredagen. :)

På lördagen så såg jag Lisa Miskovsky, Movits, Tove Styrke och All Electric. Vädret var sämre denna dag men artisterna mycket bättre. Lisa Miskovsky var ju klart bäst, Movits var röj, Tove Styrke var så där, alla låtar lät likadant. All Electric är ett mindre band från Sundsvall tror jag, spelade i ett litet tält, men helt galna var dom. Sjukt kul att se! :)

På torsdag är de yran som gäller. Slagsmålsklubben och The Sounds! Ska bli sjukt kul. Upp och jobba kl 4 så bäst jag sover nu.

Godnatt
/Johan Nyman

Ubuntu

Hallå!

Imorse när jag delade ut tidningar så snurra de i huvet hela tiden, fick stanna flera gånger och sätta mig ner. När jag kom hem hade jag feber, så fick ringa och sjukanmäla mig på Ica. Så idag har jag bara vilat och fixat med laptopen. Fixat med Windows XP hela dagen och installerat och optimerat. Nu ska jag precis till att börja med att installera nästa OS, Ubuntu. En väldigt simpel Linux distribution, tänkte börja med den för att lära mig.

Om jag mår bättre imorgon så blir de en sväng till Östersund för att handla lite datorgrejer, sen på torsdag bär de av till Skellefteå för att hälsa på syster Sara och gå på Trästocksfestivalen. Ska bli kanonkul! :)

Livemusik

Hallå!

Planerar festivaler/spelningar jag ska på i sommar. Eller de som är kvar av sommarn. Missade ju det bästa i sommar, The Prodigy på Hultsfred, men men.

Nu på torsdag åker jag till Skellefte för Trästocksfestivalen. Sahara Hotnights, Movits!, Säkert!, Lisa Miskovsky, Tove Styrke. Och nästa helg är de ju yran. Yran = SLAGSMÅLSKLUBBEN. Ska bli sjukt kul att se dom igen. :)

Sen i augusti planerar jag att åka på Ljungarocken i Ånge. Takida, Dead by April och Imperial State Electric spelar där. Sista blir den 20 augusti i Fagersta, Rock med Livstid. MILLENCOLIN OCH NO FUN AT ALL. Två band jag i princip växt upp med. Wunderbar! Nu längtar jag...

WOHO moment!

Hallå!

Touchscreenen fungerar nu! Äntligen, som jag har krånglat med detta. Vilken lättnad. Även hittat lite nya grejer som jag tänkte köpa till den. Det som gör just denna laptop extra seg är hårddisken, den är även ganska liten, 16gb. Så hittade en större på internet och väldigt mycket snabbare. Så ska köpa en sån från USA. Sen så de där WLAN kortet jag skrev om igår, hittade oxå ett usb wlan kort som verkar ganska intressant. En Alfa AQUS036H.

Men jobbar imorgon så nu blir de sova igen. Längtar till Trästocks nästa vecka och Yran veckan efter de!!!

Godnatt!

Oj

Halloj!

Long time no see!

Har inte brytt mig om att skriva här alls (kanske liiite märkbart). Men jag lever, jobbar väldigt mycket. Är ganska slut efter senaste 8-9 dagarna. Börjar dagarna med att dela ut tidningar, sen ICA, om jag är ledig från ICA så är jag på mammas sommarcafé och hjälper till. Så ganska fullt upp.

Men vad har hänt på datorsidan?


Ja jag har sålt min mainrigg. 2000kr rikare vart jag. Var helt enkelt less på den, så nu använder jag mitt eget bygge Cold Winter som main dator, sen har jag ju min lilla EeePC 900. Har ju två såna så tänkte sälja den ena, sälja bort lite datorer. Får ju förhoppningsvis bra lön nu, så kanske blir en ny rigg, eller inte, får väl se. Funkar ju så här oxå, spelar ju inte något längre förutom väldigt simpla spel så klarar mig bra med denna, den pumpar ju ut 1080p fint.

Funderar på att uppdatera Eee'n lite. Först och främst ska jag se om jag får till touchen, väldigt mycket krångel med den, men om de inte funkar denna gång så skrotar jag den idén. Funderar även på att beställa hem en större och snabbare ssd, sen ett nytt wlan kort som har tre stycken interna connectors för antenn. För de som sitter i nu är de bara två, och dom tas upp av dom två antenner som är inbyggd i skärmen, har ju min externa antenn ikopplad nu men då måste jag ju koppla ur en av dom interna, så ska köpa en med tre så jag kan ha alla ikopplade. Sedan tripple boota XP, Ubuntu och BT5. Ska nog bli fint de där.

Men ska upp om 3h och jobba, så nu blir de sova.

Godnatt!

RSS 2.0