Time 2!


Problems

Tjosan!

Har inte kommit ut på blogg.se hemsida på en vecka nu typ, I do not know whaaaaaaj! Men nu är de löst i alla fall.
Är färdig med precis allt på skolan, väldigt skönt. Nu kan man glida runt mer än vanligt sista dagarna. Imorgon är de något studiebesök vi ska på i Näsåker, vilket jag stannar hemma ifrån. Tänkte fixa med lite grejer här hemma (datorer hmmmmmm). Nästa vecka så är de Paintball på tisdag, städa ur alla skåp och hurtsar på onsdag och avslutningslunch på torsdag. Jag tar studenten, känns ganska sjukt, sjukt skönt!
På datorfronten så har de inte hänt mycket, sålde nästan drickabacken men den fick vara kvar ändå, startade inte heller just nu så. En laptop är på väg från någon på tradera, även en laddare till bilen så man kan kolla film endless på bilresor. Även inhandlat lite grejer till mitt "nya" Nintendo 64.
Nu ska jag fixa käk och sen skruva lite.
Hare gött!
/Johan Nyman

Armada <3


Tradera

Halloj!

På tradera kan man hitta mycket bra. Håller just nu på att buda på en ny Asus EeePC 900, får väl hoppas man vinner den billigt. Hittade även en bil-laddare till den. Neverending film i bilen alltså.

Hittade även lite tillbehör till mitt nyköpta Nintendo 64, bland annat nya styrspakar till dosorna för dom går ju som smör i solsken. Så ska ta och fixa upp 64:at lite sen. Skruva upp och rengöra allt så ska de nog funka fin fint.

Idag på skolan så vart jag färdig med Kraftelektronik också. Så egentligen de jag har kvar att göra nu är Projektrapporten. Sen är de inte så mycket mer jag kan göra. Otroligt skönt.

Nu blir de sova så man orkar sig upp imöra!

Godnatt
/Johan Nyman

The Prodigy

Helt sjukt galen i dom alltså. Laddade hem en konsert på dvd med dom. Så sjuuukt bra, och dom ska på hultsfred i år. Brutalt sugen på att åka ner dit bara för dom.


Failblog

Tjoho!

Lite dålig update här. Hur som helst så gick de inge vidare med laptopen. Kikar runt lite efter en ny. Den funkar ju fortfarande men inte den usb porten jag måste använda. Så får bli en ny som jag ska göra alla mods på medans jag använder den andra till nå annat. Slit och släng dator typ. :)


Krångel

Hej!

Idag har jag fortsatt med laptopen. Strippade av all plast från ett 16gb usb minne och lödde på en intern usb kabel på den. Kopplade in den på min lilla interna usb-hubb och då kajka allt ihop. Ingen touchscreen, ingen blåtand. Vart less så gav upp de för dagen. Imorgon blir de sätta sig och göra en rejäl felsökning, men antar jag brände usb-porten på mobot vilket skulle vara ganska surt.

Förutom de så har dagen varit seg och tråkig. Ingen bra dag helt enkelt, imorgon kommer paket med mera datorgrejer så då blir de fixa lite med de. Appropå paket så fick jag min studentmössa idag, väldigt snygg, värd 860kr? Nej. Men kändes som något man "måste" köpa.

Nu ska jag chilla lite och slösurfa genom Sweclockers.com.

Hare gött!
/Johan Nyman

Dagens låt


Sick french guy


Dagens låt

Prodigy, alltid lika underbara!



Asus EeePC 900

Halloj!

Köpte mig en netbook för många år sen, en Asus EeePC 900. Använde den ganska flitigt ett tag, började sedan modda den. Var lite för modig och brände moderkortet. En ny inhandlades efter ett tag och nu har jag varit lite försiktigare. Tycker ju som sagt de är roligt att skruva och modda med datorer, har aldrig gett mig in på laptops men nu så. Det jag hunnit gjort hitills är att sätta in en touchscreen och bluetooth i den. Finns ett galleri på den i inlägget nedanför.

Nu ikväll så beställdes lite mera grejer. En gps-mottagare till usb, två stycken i-pex reverse kablar så jag kan koppla in externa antenner till trådlösa nätverkskortet och ett 16gb usb-minne. Allt detta ska jag modda in internt i datorn. Får se hur de går.

Kommer bli en perfekt laptop till wardriving och liknande om allt går vägen.

Nu är de sängen som gäller för mig, imorgon ska jag köra färdigt larm-kursen.

Godnatt!


23:35

Halloj!

Då var jag igång igen. Tänkte inrikta mig mera på datorer och teknik nu. Blivit klar med en hel del olika datorprojekt jag haft och eftersom Sweclockers.com är den största svenska sidan när de gäller sånt här så är de där jag lagt upp gallerier och byggloggar. Länkar här nedanför.

The Red One - Drickabacks-datorn
Cold Winter
Asus EeePC 900 Touchscreen

Nästa projekt vet jag inte vad de blir. Har mycket idéer i huvet, skulle vilja slå mig in lite på vattenkylning och experimentera lite. Dock är de studenten snart, mycket smågrejer att göra innan plus körkort på de så då blir de tomt i plånboken. Så kanske tar ett tag tills nästa projekt, några veckor i alla fall.

Hare bra!
/Johan Nyman

RSS 2.0