Raspberry Pi

Hallå!

De finns några som startat ett projekt som kallas raspberry pi. Dom har utvecklat en dator som är på ett kretskort ungefär lika stort som en tändsticksask. Denna lilla manick klarat att spela upp film i 1080p vilket är sjukt. De som är sjukast är att dom säljer den för 35$ som är ca 200kr. Helt sjukt. Tänk möjligheterna, bildator, dator i tvn, microhtpc osv.

Imorse sålde som sin första batch på 10000st. Dom länkade från sin sida till två distributörer. Men de dumma var att ingen av dom sålde till privatpersoner utan bara till företag. Så jag vart besviken på lanseringen, verkar ogenomtänkt och dåligt planerat. Men får vänta på nästa batch. Kommer köpa flera stycken. Modmöjligheterna alltså!

/Johan Nyman


Dag 17- Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför.

Oj svår fråga. Den som ploppa upp direkt så där är Armin van Buuren. Hade varit sjukt coolt att vara en sån stor DJ. Stå där och köra framför så sjukt mycket folk. Och den musiken... <3

Dag 16- En till bild på dig själv.


Dag 15 Sätt din mp3/ipod/annan musikspelare på shuffle, skriv ner de första 10 sångerna och vad dessa betyder för dig.

Glömde ju bort denna lista, men kanske för första gången ska göra färdigt en sån här lista. Använder inte iPoden längre och på iPhonen kör jag Spotify. Så jag slänger på shuffle på foobar på datorn istället. Har dock sjukt mycket musik så tar artister istället för låtar. Annars kommer jag få shuffla så mycket innan jag kommer fram till en låt som "betyder något för mig".

The Prodigy - Sjukt nice band. Vet inte vad man kallar genren. Men underbar är dom, lyssnat på dom sen jag var liten.
Moby - Han är en legend. Nuff said.
Norah Jones - Otroligt skön softa musik. Typ engelska Melissa Horn.
Creedence Clearwater Revival - Oxå legender.
The Offspring - Okej detta band är nog ett av få band som verkligen "betyder" något. Lyssnat på dom och Millencolin sen jag i princip var född, tack vare min bror. Otroligt bra band.
The White Stripes - Alla älskar Seven Nation Army.
Daft Punk - Ett av dom tekniskt sett bästa elektroniska band. Alive skivan var sjuk. Soundtracket till Tron Legacy var också epic.
Spiderbait - Upptäckte dom via Need for Speed Underground som dom hade låten Black Betty med på. Grymt rockband.
Pure-X - HAHA okej pinsamt. Nå störda svenskar bara.
Dido - Life for Rent <3





MLG Winter Arena

Sitter och tittar på MLG Winter Arena. En stor Starcraft 2 turnering i New York. Såg nyss ett av dom sjukaste games jag sett. Hatmatchen NaNiwa vs NesTea. NaNi vann med 2-1. Satt som på nålar. Alltså fy vad jag älskar esport.

Lite bilder på inköpen från i fredags

Tänkte visa lite bilder på de jag köpte på Ikea osv.

Detta är iallafall tangentbordet jag köpte. Trådlöst och med en trackball och musknappar så man styr allt via denna. Tunnt och snyggt var de med.



Sedan vart de ett skåp/tvbänk på Ikea. PS heter det.


Även tre bordskivor med tillhörande ben, ska sätta ihop allt till ett stort dator/arbetsbord. Kommer typ se ut som på bilden nedanför fast med ännu ett bord på andra sidan vinkeln och en hurts med lådor istället för den på bilden.


Sen köpte jag någon enkel kontorsstol och andra småsaker. Men när jag flyttat in och fixat allting så kommer de förstås upp bilder på allting. De jag skulle vilja ha nu är en TV. Sponsor me?

MLG Winter Arena

Sitter just nu och kollar en stor Starcraft 2 turnering som pågår i USA. Sjukt kul. Men jobbar helgen och kl är 2 så måste nog lägga mig tyvärr. :(


Ikea och birsta city

Hallå!

På väg hem från Sundsvall nu. Handlat en hel del saker. På Ikea så vart de tre skrivbord, ska sätta ihop dom till ett stort. Ska ha datorn på det men ändå få plats att bygga datorer osv.

Sen vart de också ett plåtskåp som jag ska ha som tvbänk. Massa småsaker vart de också förstås. Lite glas, mattor och sånt.

Åkte på Jysk sen för att köpa en kontorsstol. Hann även in på Kjelle för ett liten cleant tangentbord, trådlöst förstås. Kommer bli perfekt till min HTPC.

På vägen hem så stannade vi på en loppis. Hittade en kaffepanna för 30kr, Epic. Kokkaffe ftw! Köpte även lite filmer. Såg en låda med Nintendo spel och vart sugen men alldeles för högt pris. Surt.

Men sitter i bilen hem nu. Längtar till 5e mars när man flyttar in. Ska bli roligt att fixa till där i stugan. Bygga mitt nördrum. :')


Moddning

Halloj!

Har ju varit segt på datorbygge fronten på slutet. Men flyttar ju snart och ska till Ikea imorgon för att köpa möbler och kommer köpa rejält stort bord för mina datorer. Kommer bli en perfekt liten "workshop". Vann precis ett chassi också och nu vaknade modding suget till i mig. Ett Lian Li PC-V2000. Ett otroligt bra chassi att modda. Ska bli otroligt kul att bygga något i den. De är ett fulltower så vattenkylning och ett rejält system är inte helt omöjligt. :))

Nostalgi

Tog en nostalgitripp bak till -92 och -93 och såg Waynes World filmerna. Underbart!


Dagens låt


Millencolin

Är sjukt glad. Millencolin outade på twitter idag att dom ska ha en 20 års festival i sommar. På hemmaplan, Örebro. Två dagar med olika band tex No fun at all. Bokade biljett direkt jag. Sjuuuukt pepp. Vill ha 8 juni nu.


Addicted

Hallå
Är sjukt trött efter helgen. Imorgon blir de jobb på Ica mellan 10-18. Sen vet jag inte, byta däck kanske. Från och med imorgon ska jag sluta dricka Cola, ja du läste rätt. Kommer bli sjukt svårt, ska försöka hålla några veckor sen bara dricka på helgen. För måste ju inte sluta helt, men måste definitivt dra ner. Wish me luck!

Godnatt!


Bil

Halloj!
Jag är bilägare igen. Det känns nice. Frihetskänslan. Idag vart de Sollefteå en sväng för innebandyträning.

Men jag är så sjuuuuukt pepp på flytta. Vill ha 5 mars nuuuu!


Im stuck

Huga börjat spela mer HoN igen och såklart så fastnar man. Så dålig på sånt där, är de nåt som är kul så fastnar jag och spelar till 3-4 på morgonen.

Idag är de iallafall besiktningskurs igen. På min gamla skola, BTS. Vi får lära oss hur man besiktar elanläggningar, stolpar osv.


Heroes of Newerth

Satte mig och tänkte spela några matcher HoN. Pang klockan är 3.


Stuga

Tjalå!

Nu har jag bestämt mig. Jag kommer hyra stugan. Från 4-5 mars någon gång. Ska bli grymt skönt och spännande. Måste ju lära mig att sköta sig själv någon gång liksom. Underbart med bastu och öppen spis också. :))

Workin'

Hallon!

Inatt fick jag sova rejält så de var skönt. Känner mig mycket piggare idag. Sitter och käkar lite frukost nu och ska snart iväg till jobbet.

Kom just att tänka på att jag ska köpa bil på torsdag. De ska bli skönt. Kunna röra sig lite längre härifrån. Samtidigt blir de mera utgifter. Men de löser sig nog.

Nu blir de knata ner på Ica. Hejrååååå.
Johan Nyman


House

Jag fick svar om stugan idag. Mer tänker jag inte säga. Muahaha. Har inte bestämt mig hur jag ska göra, mailade och fråga om lite mer saker. Så får se vad de blir.


Work work

Detta räddar min dag. Plus att jag fått svar om stugan. Så fick lite pepp. Men mer om de senare.


Troett

Okej denna dag blir tuff. Vart inte mycket sova inatt. Hörde pappa när han stack ut med tidningar, hörde när han kom hem. Somnade runt 6. Upp halv 8. Sov lite på dagen igår för jag hade mega skallebank. Är väl därför de var extra svårt att somna. Men kommer förhoppningsvis däcka lätt ikväll istället.

Frukost nu sen ut i kylan och traska ner till Ica. Over and out.


Insomnia

Hallo!

Kommer bli lite mera skrivet nu när jag fått till blogg appen på telefonen igen. Blogg.se har även krånglat på dator, men en ominstallation är på gång så sen ska de fungera fint. Är sjukt skönt med en NAS på 5 terabyte iallafall, kommer inte bekymra mig om utrymme på ett tag. Har alltså byggt en dator med två rejält stora diskar i (2tb + 3tb) som jag ansluter till nätverket så når jag dom hårddiskarna från alla andra datorer här hemma. Riktigt smidigt. Den fungerar även som htpc då den kör 1080p utan problem.

Min vanliga dator har dock betett sig mysko ända sen nätagget brann, så antagligen har något med gått åt pipan. Dock inget som märks så där direkt men den beter sig konstigt ibland. Antagligen moderkortet som spökar. Men just nu har jag inte råd att köpa något nytt.

Har ringt och mailat en hyresvärd för jag är ju intresserad av en stuga här i Hammarn. Uppe vid slalombacken. Hoppas jag får svar snart. Om de blir att jag hyr den så får man snåla till rejält eftersom jag inte har alltför mycket jobb. Men är väldigt pepp på att skaffa eget, sköta sig själv. Måste ju lära sig de någon gång, klippa navelsträngen. Sen tycker jag de är intressant med inredning osv. Men vet som sagt inget hur de blir, återstår att se. Kommer definitivt skriva om jag får svar.

Jobbar på ICA i helgen så borde sovit för flera timmar sen men som vanligt så kan man inte sova. Blir massa kaffe imorgon så man håller sig pigg och alert.

Starta eget planerna ligger just nu på is. Kan inte riktigt bestämma mig. Beror lite på hur de blir med stugan osv.

Meeeen nu ska jag försöka sova igen. Hoppas ni får en trevlig helg! Godnatt!
/Johan Nyman


Wehå

Halloj!

JAG HATAR ATT VARA ARBETSLÖS. Så sjukt drygt att bara gå hemma. Får mindre gjort på fritiden när jag jobbar än när jag bara är hemma. Blir så sjukt seg och lat. Blir dock jobba imorgon, men är ju bara nå strödagar här och där. Vet inte vad man ska hitta på på dagarna, blä fy och usch. Hatinlägg.

Dag 14- En bild på dig och din familj

Haha enda jag hitta :o

Dag 13- En bild hemifrån

Funneh pix. Rampen, mitt hem. :')

Dag 12- När och varför började du blogga?

Oj bra länge sen. Tror jag såg lite kompisar som bloggade när man satt på BDB på den gamla goda tiden, så gjorde väl jag en med. Sen har de varit av och till, är ju egentligen inte bloggar typen, tycker de mest är skönt att skriva av sig lite ibland. :)

Plankstek


Dag 11- Mitt första julminne.

Eh har aldrig firat jul. :')

Dag 10- Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen eller arg.

Glad - Slagsmålsklubben - Malmö Beach Night Party, MGMT - Kids, Matt and Kim - Daylight och de mesta chiptunes/bitpop. :)
Ledsen - Melissa Horn, Kent, Caesars Palace, Broder Daniel.
Arg - Millencolin och The Offspring.

Dag 09- Något du varit stolt över de senaste dagarna.

Att jag redan hunnit jobba ihop så att jag betalt färdigt allt som har med bilen jag krocka att göra och ändå ha råd till en ny. :)

Dag 08- Korta små mål för denna månaden, och varför?

  • Söka jobb som en gnu
  • Öka träningen
  • Planera vidare för företaget

Arbetslös

Halloj!

Idag gjorde jag min sista dag på det jobb jag haft nu ca en månad hos Entreprenadtillbehör AB. De är lite tråkigt för har trivts jättebra men förstår att de inte är så mycket arbete för mig där nu när inventeringen är färdig.
Så nu är man arbetslös igen, dock jobbar jag på ICA imorgon, men ja är ju arbetslös ändå eftersom jag bara har några dagar här och där. Vill verkligen ha något fast, behöver inte vara heltid men bara något så man känner sig säker att man får in lite per månad.
Imorgon så ska jag gå iväg från ICA på morgonen för att träffa en starta-eget rådgivare på Arbetsförmedlingen. Ska bli skönt att få svar på lite olika frågor man har. Har suttit nu ikväll och fixar med en affärsplan på en sida som heter Verksamt.se där man kan starta företag osv.
Men börjar halv 9 imorgon så nu blir de träna och sen sängen.
Godnatt
Johan Nyman

RSS 2.0